"Pošta na obzore!"

18.06.2014 22:28

Tak tento pokrik nás vždy postaví do pozoru. Počas najväčšieho skúšania a písania písomiek prišiel ako blesk z jasného neba! Okamžite sa všetkým námorníkom rozjasnili tváre. Konečne nejaký svetlý bod na obzore! Pošta od našej spriatelenej posádky je vždy predzvesťou niečoho maximálne príjemného. V decembri to boli Vianoce, no a teraz - letné prázdniny.

Naši kamaráti nám opäť poslali nádherný pozdrav, tentokrát s úžasnými darčekmi v podobe rybičiek. Tento nezvyčajný úlovok z korálového mora nás okamžite nadchol. Nielen svojou farebnosťou, ale aj dokonalosťou prevedenia. Tak nádherné práce sa dajú vidieť len u najšikovnejších majstrov zlatníkov a šperkárov! Skladáme obrovskú poklonu všetkým malým rúčkam za ich trpezlivosť pri zhotovovaní týchto vzácnych darčekov a posielame velikánske ďakujem za to, že nám ich poslali. Veľmi živo si dokážeme predstaviť, ako ťažko by sme sa my lúčili s tak krásnymi výrobkami. Maminka Honzíka Pilaře, ktorá Vás rybičky naučila zhotovovať, odviedla kus dobrej práce. Dobre vieme, že krásne veci vznikajú pomaly a vyžadujú obrovskú dávku sústredenia. Podarilo sa Vám vytvoriť naozaj skvostné diela! Pri prvom prehmataní balíka nás absolútne nenapadlo, akú vzácnosť môže ukrývať (deti tipovali ponožky :o). Ste skvelí, že ste ich dokázali narobiť tak veľa. Každému z našich námorníkov sa ušla jedna rybička podľa jeho výberu. Odnášali si ich domov v ruke ako najväčší poklad. 

Od českej posádky však pricestovala aj obrovitánska zásoba farebných koráliek. Až keď sme niekoľkokrát obálku poctivo vyklepali a žiadna "maminka Honzíka Pilaře" nevypadla, pochopili sme, že výrobu týchto úžasných rybičiek musíme zvládnuť úplne samy. Ďakujeme za dôveru (že to zvládneme aj bez odbornej pomoci) a budeme sa usilovať nesklamať Vás. Máme na to celé prázdniny.

Osobitné ďakujem posiela aj kapitánka slovenskej posádky za nádherné námornícke náušničky. Zrejme sa jej páčili, pretože v nich absolvovala dozor v jedálni aj dva následné pohovory s rodičmi. Keby sa nebála, že si ich zničí, tak v nich ide určite aj spať. :o)

P.S.: Sme radi, že Vás máme. V septembri dovidenia.

—————

Späť