Čo je to?

08.01.2014 17:55

Dnes sme sa pohrali s hádankami, a nie obyčajnými.  Vymýšľali ich samotné deti, ktoré ich odovzdávali priamo pani učiteľke, takže ostatní nemali možnosť prečítať si ich. Jedinou podmienkou pri ich tvorení bolo to, že musia nejakým spôsobom súvisieť s projektom Ostrovy objavov. Niektoré deti vytvorili úžasné veršované rýmovačky, iné zas siahli po internetových stránkach a vyhľadali najrozmanitejšie zaujímavosti o vodstve našej planéty (zborník hádaniek "Zahádaj si s nami").

Hoci sme sa mnohé veci ešte neučili, dokázali sme si pomôcť internetom a zdarne sa prehrýzť všetkými 40 hádankami. K najúspešnejším hádačom však patrili Rebeka a Tánička s Vlaďkou, ktoré odpovedali na všetky otázky nielen správne, ale aj rýchlo. Odmenou za správne odpovede boli zlaté mince a tehličky z pirátskeho pokladu.

Pozrite sa, ako sa s našimi hádankami popasovali v Stráži. Velikánsku pochvalu si zaslúžia nielen za správne zodpovedanie každej z nich, ale najmä preto, že to zvládli aj bez internetu. Tu si môžete pozrieť video, v ktorom úžasne spracovali odpovede na všetky naše hádanky. Musíte uznať, že sú naozaj skvelí! :o)

—————

Späť