Balík zo Stráže

17.12.2013 18:37

Hoci stromček v našej triede stojí už týždeň, až dnes sa pod ním objavil prvý darček. Zostáva pre nás záhadou, ako sa tam dostal, lebo sme nevideli nikoho, kto by ho tam priniesol. Na vrchnej strane sme sa dočítali, že je od našich českých kamarátov. Bolo vidno, že má za sebou dlhú cestu, lebo bol (chudáčik) celý dotrhaný a ufúľaný. Raz darmo 500 km je 500 km. Keby sme mali my túto vzdialenosť prejsť peši, určite by sme vyzerali oveľa-oveľa horšie. :o)

Dôležité však bolo, že celá zásielka dorazila v poriadku. Nedočkavo sme vyberali jednu vec za druhou. Veľmi nás potešil nádherný kalendár s fotografiami našej vzdialenej partnerskej posádky. Keďže kalendár pre budúci rok ešte nemáme, tento sa nám zíde ako soľ. Nádherne spracovaný "v pirátskom duchu" pripomína niektoré z najvydarenejších projektových aktivít.  Hneď sme mu našli čestné miesto, kde bude visieť po celý rok. Aspoň si vďaka nemu zopakujeme názvy českých mesiacov, lebo si ich mnohí z nás stále nedokážu zapamätať. Veľa radosti spôsobili aj menšie kalendáriky, pretože každý člen posádky si hneď mohol jeden zobrať domov.

Ďakujeme za milé prekvapenie a želáme našim kamarátom do budúceho roku šťastný vietor do plachiet a nech ich loď vždy v poriadku dopláva do cieľa. Sme radi, že na nás nezabudli a potešili nás v tomto predvianočnom období milým darčekom. Cítili sme totiž, že okrem kalendárikov do neho pribalili aj poriadnu dávku šťastia, radosti a porozumenia. Ešte raz ďakujeme a prajeme krásne vianočné sviatky. 

 

—————

Späť