Letí, letí, pesnička...

06.03.2014 21:21

Kam až zaletí? No predsa do našej partnerskej školy v Stráži. Pesničky z jednej republiky do druhej ešte nikdy nelietali tak rýchlo ako dnes. Počas nášho spoločného skypu sme si spolu zaspievali nielen námornícku hymnu, ale si aj vyskúšali "spevácku štafetu" (jeden začne pesničku a druhý ju dokončí). Navyše sme si vypočuli aj dve krásne tanečné piesne, ktorých texty si české deti samé vymysleli. Veselé slová a chytľavá melódia sa nám natoľko zapáčili, že sa ich na najbližšej hudobnej výchove určite naučíme.

Po krátkom speváckom čísle strážske deti zodpovedali všetky hudobné hádanky, ktoré sme si pre nich pripravili. A to bez jedinej chybičky! Vidno, že sa na Tanečnom ostrove všeličo podučili. A aby hádaniek nebolo málo, prezradili sme im aj tajomstvo, ako sa dá veľmi ľahko premiestniť akvarijná rybička z jedného obrázku do prázdneho akvária na druhom obrázku. Nezabudli sme sa pochváliť aj našimi netradičnými hudobnými nástrojmi. Zvuky niektorých sú totiž naozaj nezvyčajné - od húkania parníka až po vábničku na jelene.

Celé stretnutie na diaľku bolo opäť plné prekrikovania, radostného mávania a srdečných pozdravov. Presne, ako keď sa stretnú spolu starí dobrí kamaráti... :o). 

- VIDEO - "Voláme Ilavu"

- VIDEO - "Tu Ilava, voláme Stráž"

—————

Späť